StartpaginaJannekes logDe eerste week

Woensdag 27 mei 2009

Woensdagmiddag ben ik ter wereld gekomen in het Deventer Ziekenhuis met behulp van een keizersnede om 1 minuut voor drie in de middag. Er waren een heleboel mensen aanwezig op de operatiekamer. Naast mama en papa waren daar ook Dokter Huisman de verloskundige en verpleegkundige Anneke, na de geboorte werd ik van top tot teen nagekeken en "goed bevonden"; ik had een "goede start" had gemaakt !! Gelukkig, wat fijnen wat een opluchting. Terwijl de chirurgen met zorg mama nabehandelden ging papa met mij in de couveuse weer naar de verloskamer.
Tegen vijfen kwam mama daar ook weer terug en ik mocht natuurlijk gelijk bij haar liggen. We zaten in een kraamsuite in het ziekenhuis, dus papa mocht lekekr blijven slapen op de slaapbank.

Donderdag 28 mei 2009

Mijn tweede dag !
De nacht hebben we rustig doorgebracht; om de twee a drie uur kreeg ik mijn voeding en werd de temperatuur gemeten. Papa en mama hebben iedere ook een aantal uren geslapen. 's Middags zijn opa en oma uit Doesburg langs geweest, zij brachten een hele verzameling Jip en Janneke spullen voor mij mee, maar ... wie is toch die Jip ? Vooral met de (deels reeds gevulde) spaarpot was ik erg blij. Papa is aan het einde van de middag nog even naar huiis geweest; maar gelukkig kwam hij halverwege de avond weer terug. Tegen tienen zijn we lekker samen weer gaan slapen.

Vrijdag 29 mei 2009

Deze dag begint vroeg; al voor 6 uur moeten we (snel) verhuizen van onze kraamsuite naar een zaal met totaal 3 andere baby's en twee andere moeders. Vooral papa heeft het er moeilijk mee; hij loopt als een zombie over de gang en op de zaal is geen bed of bank voor hem.... Dus kruipt hij gezellig nog een uurtje bij mama in bed. Ik mag lekker gewoon in mijn bedje blijven slapen. Best gezellig trouwens, met meerde baby's op een kamer. Papa gaat die ochtend naar huis en komt etrug met opa en oma uit Delfzijl. Zij hebben heel veel cadeautjes voor mij bij zich; een hele tas vol !!! En oma kan mij bijna niet meer loslaten... De dokter zegt dat we vanavond al wel naar huis mogen; maar mama vindt het fijner om nog een nachtje te blijven. Als een verrassing komt aan het einde van de middag tante Linda nog bij mij kijken; zij is voor haar werk in het ziekenhuis van Deventer. Papa komt nog even langs en zit bijna te slapen in zijn stoel; hij kan nu niet blijven slapen en gaat tegen tienen weer naar huis. Ik ga met mama ook lekker slapen.

Zaterdag 30 mei 2009

Vandaag mogen we naar huis ! Papa is tegen negenen in het ziekenhuis en daar gaan mama en papa bezig met inpakken van alle spullen; ik ga maar weer lekker slapen en rustig afwachten wat er gaat gebeuren. De ontslagpapieren worden klaargemaakt, doorgenomen en afgehandeld. Daarna wordt ik in de maxi-cosi gegordeld (toch weer heel wat anders dan mijn vertrouwde plastic wiegje). Verpleegkundige Anneke loopt mee naar de lift met ons (Anneke, bedankt voor alle goede zorgen voor ons, je bent COOL !!).
Dan met de auto naar huis, als we de straat in rijden is een groot gedeelte van de straat versierd en hangen er veel vlaggen uit, wat een feestelijke thuiskomst ! tegelijk met ons komt ook Anja aan, zij is de kraamverzorster van Naviva en zal de eerste dagen bij ons zijn. Ze gaat gelijk voor papa en mama koffie en thee zetten en maakt voor mij het wiegje klaar; daar hadden mijn ouders nog niet aan gedacht... suf he ? Het is de oude wieg van Tante Joan. Anja weet van wanten en gaat wassen, stofzuigen, strijken en afwassen, zij houdt dit huishouden op stoom terwijl papa en mama lekker kunnen wennen aan het feit dat we nu met z'n drieen een "kluppie" zijn. Die middag komen de overburen Dikky eb Fre nog langs en om mij te bekijken en om papa en mama te feliciteren. Ik lig lekker in mijn wiegje, dit staat eerst vrij ver van het bed in de slaapkamervan papa en mama. Zij besluiten echter al snel om het wiegje lekker naast het bed te zetten, dicht bij mama.

Zondag 31 mei 2009

Op een mooie pinksterdag ........ En dat is het zeker vandaag !
Anja arriveert al weer vroeg en staat papa en mama weer met raad en daad terzijde (maar ze smeert ook lekkere boterhammetjes voor mama). Al vrij vroeg doet ze bij mij de hieprik, dit doet even zeer, maar gelukkig lag ik dicht tegen mama aan en werd door haar getroost. Oom Jacob en Tante Linda komen op de koffie en ook zij hebben een mooi cadeautje voor mij meegebracht, een mooie mobile voor boven de box. Dan lekker rusten samen met mama. Vanmiddag komen er al weer mensen; oom Henk en tante Emma samen met nichtje Mies en neefje Gjalt. Zij bnrengen allemaal mooie zelfgemaakte cadeautjes voor mij mee. Gjalt heeft een mooie tekening gemaakt van het hele gezin; papa, mama, de baby en poes. Mies heeft een mooi slabbetje voor mij geborduurd en Henk bren gt mooie rozen uit de tuin mee. Emma heeft een muziekdoosje mooi beschildert met taferelen uit een meegebracht boek. Het doosje speelt "margrietje" van Loius Neefs. Dit liedje blijftr nog heel lang hangen bij papa en mama.

Maandag 1 juni 2009

Mijn zesdag dag, dit wordt een lekkere rustige dag, er komt geen bezoek vandaag. Anja arriveert om half negen en direct daarna wordt ik gewassen in het badje door mama en papa. Lekker die lotion ! Daarna wegen en ik ben alweer 30 gram aangekomen sinds gisteren. Hierna weer tevreden slapen terwijl papa en mama lekker genieten en zich door Anja laten verwennen.