StartpaginaJannekes logAugustus 2009

Zondag 16 Augustus 2009

Vandaag is het zondag 16 augustus; we gaan er eens even voor zitten, want er is een boel gebeurd de afgelopen weken!

Omdat ik veel spuugde en steeds vreselijk moest huilen, zijn mamma en pappa met mij naar de dokter gegaan. We dachten dat er iets met mijn maag aan de hand was. Omdat de medicijnen die de dokter me gaf niet hielpen, zijn we naar het ziekenhuis gegaan en hebben daar 12 dagen op een eigen kamer gelegen. Pappa heeft bijna de hele tijd bij me geslapen en dan maakte ik hem om 3 uur s's nachts wakker: HONGER!!!

In slaap komen was erg moeilijk voor mij; door mijn eigen handjes bleef ik wakker, de verpleegkundige zei: inpakken dat kindje! Eerst vond ik dat helemaal niet leuk maar ik was er snel aan gewend en nu slaapt het heerlijk als ik in een doek ingepakt ben. Ook heb ik leren drinken uit een flesje. Van mamma heb ik steeds moedermelk gehad maar nu drink ik alleen nog flessenmelk, net zo lekker hoor. En het leukste is dat pappa mij nu ook heel vaak voedt en knuffelt en met me speelt!!!!

Na 12 dagen in het ziekenhuis mocht ik weer naar huis; papa en mama kwamen mij halen. Het was wel moeilijk om afscheid te nemen van alle mensen die mij en papa en mama de afgelopen tijd zo goed geholpen hebben... Hanny liet ons uit .

Dat is nu bijna 4 weken geleden. Sinds die tijd gaat het erg goed met mij, ik wordt voor het slapen ingebakerd en slaap goed en regelmatig. Ook drink ik goed, gisteren was ik la 4320 gram ! (Dat is al meer dan 8 pond !).
Iedere dag ga ik in bad en ook speel ik steeds meer. Vandaag heb ik gemerkt dat ik handjes heb, dat is tof! Je kunt er mee aan je kleding trekken en naar speelgoed grijpen. Ik snapte nooit waarom mamma mij een olifantje voor mijn neus hield maar dat is dus om het vast te pakken. Als ze dat nu direct zegt...

Ik ben een echte kletsebets zegt pappa. Ik kan al a, u, me, ma, we, wa en la. Ik kan ook gorgelen en smakken met mijn tong en lippen. Dat is lachen joh! Pappa en mamma vinden me dan heel knap. Mamma hoopt dat mijn eerste echte woordje mamma wordt of pony, dat is allebei goed, zegt ze.
Oja, en ik ben al een keer naar mijn gastouder geweest om te oefenen. Dat was erg spannend maar gelukkig bleef mamma ook want toen ik alleen in een vreemd bedje wakker werd, vond ik dat best eng! De dag erna heb ik vooral geslapen want een nieuw huis, een nieuw bedje, twee jongetjes die me over mijn hoofd aaiden en mijn nieuwe, lieve gastouder, daar word ik vreselijk moe van.